Prostorije HR Centra, Deligradska 18/6/16

office@mynlp.rs

+381 60 41 21 304 / +381 60 55 00 596

Mynlp Beograd - Logo

Šta vas pokreće na poslu ili uopšte u životu? Da li vas na akciju pokreće pomisao na to šta bi se moglo dogoditi ako ništa ne preduzmete ili pomisao šta  biste sve mogli postići? Stimuliše li vas dobar bonus ili strah od otkaza?

Po čemu znate da ste dobro uradili neki posao? Možda vam je potreban neki spoljni dokaz – potvrda dobro urađenog posla, neka pohvala,  nagrada, tapšanje po ramenu… ili jednostavno znate sami, imate neki osećaj iznutra?

Kako birate restoran u koji ćete izaći? Da li volite da jedete istu hranu u restoranu, iznova i iznova, ili biste radije nešto drugo? Koliko vam je potrebno vremena da promenite posao, poslodavca, zanimanje, automobil, partnera, dom?

Odgovori na ova pitanja vam mogu dati uvid u važan deo vaše ličnosti – vaše metaprograme.

Upravo su se njima, ovog vikenda, bavili naši polaznici na petom modulu naše MyNLP Praktičarske edikacije u Banja Luci.

Upoznali su se sa metaprogramima – obrascima koje koristimo sistematski i po navici i obično ih ne preispitujemo ako nas dobro služe.

Metaprogramu su u stvari obrasci naših ponašanja.

 

Nastali su na temelju naših uverenja i vrednost, a znati ih prepoznati prvo kod sebe, a zatim kod drugih predstavlja pravo blago.

Prepoznavanje metaprograma nam daje odgovore na pitanja kako i zašto  se u određenim situacijama ponašamo, ponavljamo neke ustaljene obrasce, iznova i iznova pravimo iste izbore, biramo posao, prijatelje, partnera, zanimanje…

Tokom dva dana interaktivnog treninga, naši polaznicu su naučili kako da:

  • kod sebe i drugih otkriju ove obrasce postavljajući prava pitanja,
  • motivišu svoj mit,
  • nađu idealan posao,
  • nađu odgovarajuće ljude za određena radna mesta,
  • komuniciraju strateški,
  • postignu veću fleksibilnost u razumevanju i delovanju,
  • donesu prave odluke i
  • dobiju emocionalnu saglasnost za neku ideju, uslugu ili proizvod.

U zavisnosti od konteksta, metaprogrami mogu biti različiti. I upravo je to ono što ih čini mnogo moćnijim od testova ličnosti koji često samo daju „etiketu”. Tako su neki naši polaznici otkrili da kao roditelji imaju drugačiju motivaciju nego kad su u poslovnom okruženju.

Zahvalni smo našim polaznicima na predivnoj energiji i poverenju. Presrećni smo jer smo svedoci divnih promena i uvida u njihovim životima.

Zamislite na trenutak kad bi postojala mogućnost da predvidite tuđe ponašanje? Da znate na koji način neko donosi odluke, šta tu osobu motiviše, pokreće…? Da budete još bolji partner, roditelj, poslodavac, menadžer, prijatelj… Da budete još bolji sebi.

Ako vas interesuje da saznate nešto više o ovoj temi, a možda razmišljate i da krenete na NLP putovanje i upišete na jesen naš MyNLP Praktičarski trening, pridružite se našoj online Mini MyNLP radionici, 30.06.2020.

Pozovite nas na 060 60 69 267 ili nam pišite na office@mynlp.rs. Raspitajte se o aktuelnim akcijama i dođite da nas upoznate! Od srca vam se radujemo!